Bardejov.sk Mapy.sk Makovica.sk
  Telefon : 00421 908 338951
E-mail: info@privat-ujozefa.sk
  Sz��rakoz��s  
A Privát U Jozefa** kitünő szálláshely, melynek környéke számtalan lehetőséget biztosit a szabadidő élménydús eltöltésére, legyen az aktiv sportolás vagy természetjárás, mi családias környezettel várjuk Őnöket.

Nyári lehetőségek:

Nyár, vakáció, szabadság az édes semmittevés, kirándulások, sportolás, az új élmények, új helyek, emberek, ételek megismerésének ideje... Ime néhány ötlet a „Privát U Jozefa” környékén.

Szeretne pihenni a fürdőben vagy kerékpárral bejárni a dombvidéket, esetleg lovagolni?? Mindezt élvezheti családjával és barátaival ha meglátogatja Bardejovot. Szép időben minigolfozhat vagy teniszezhet a fürdő területén. Teniszpálya található még a Bellevue hotel területén, mely csupán 1 km-re van tőlünk. Játék és sportolás céljéból gyermekei igénybe vehetik a helyi játszó teret, spotpályát és közlekedési gyakorlópályát, amely kb. 500 m-re található. Mindezt és még sok más sportolési lehetőséget, Ön és családja, illetve barátai részére megtalál nálunk. Továbbá ellátogathatnak a MAKOVICA szabadstrandra, Nižná Poliankán.

Természetjárás gyalog, kerékpárral,

Számos turistaútvonalon indulhat felfedezni és csodálni a régió természeti szépségeit. A „Privát U Jozefa“ környékén a túrázáson kivül lehetőségük van még gombát szedni, horgászni a Topla folyóban.

  • A Minčol (1157m t.sz.f) hegy a Csernogov hegység legmagasabb csúcsa,
  • A Magura hegy (995 m),
  • Túra a Bardejovi fürdőben erdei útvonalon,
  • A történelmi értékü fatemplomok.

A Mihályi erdőben valódi menedéket talál a mindennapi zaj és stressz elől. Tiszta levegő nyugalom és madárdal... Mihályi városrészből is különböző kirándulási lehetőségek vannak Bardejov szépségeinek és érdekességeinek meglátogatására. Bardejov ismert történelmi város, melynek nagy részét az emlékmü rezervátum alkotja, az UNESCO által is jegyzett, védett objektumokkal Bardejov 1950-ben megkapta a városi emlékmürezervátum cimet. Az UNESCO mellett müködő ICOMOS Hamburgi szervezet nemzetközi kuratóriuma 1986-ban aranyéremmel jutalmazta az emlékmüvek megőrzéséért. Bardejov volt az első város amely ezt a kitüntetést elnyerte a volt Csehszlovákia területén. A számtalan történelmi értékü emlékmü közül a legértékesebbek közé tartozik a gótikus-reneszánsz stilusú főtér, városháza, St.Egidin Bazilika, zsidó suburbium és a régió múzeuma. A várost körülölelik a volt erőd falai és bástyái. Bardejov egyedi szépségü város, ne felejtsék otthon a fényképezőgépet vagy kamerát!

A „Privát U Jozefa“ 10 km-re van a bardejovi fürdőtől. Kényelmesen eljuthat oda tőlünk a városi busz egyenesjáratával. A bardejovi fürdő és környéke ideális szabadsága kellemes eltöltésére. Évente megrendezásre kerül itt a nyári zenei fesztivál. A nyári szezonban naponta koncertezik a szabadtéri zenekar. A fürdő területén megtekinthetik a Népi épitészeti múzeumot.

Néhány látnivaló:

A sarisi regionálismúzeum,
Szent Egidin bazilika,
Középkori városháza és reneszánsz főtér,
A bardejovi erőd,
Skanzen, Népi épitészeti múzeum,
Bardejov megyei fatemplomok,
Zborov vár (Makovica)

Téli lehetőségek:

Bardejov megye természeti szépségeiben télen is gyönyörködhet a kijelölt turista útvonalakon. Ismertek a Csernogov hegységen átvezető sitúrák. A téli szezonban A „Privát U Jozefa“ környéke remek terp a sifutás szerelmeseinek és látogatóink jónéhány lesiklópálya közül is választhatnak: A bardejovi fürdő a téli szezonban gondozott lesiklópályáknak ad otthont. A Stebnicka huta siközpont 17km-re északra található Bardejovtól Svidnik irányába. A Regetovka siközpont a lesiklás paradicsoma. A jólkiépitett sitelep látogatói több eltérő nehézségü lesikloópálya közül választhatnak és a hódeszkázók előtt is nyitott a pálya, kb. 18 km-re van a „Privát U Jozefa“-tól Ski/Swim Makovica - Nižná Polianka 22 km-re ven „Privátu U Jozefa“-tól és18 km-re Bardejovtól Svidník irényában. Mihályiból télen is ellátogathat a történelmi városrészbe.

Jöjjön hozzánk pihenni!
  Top
Home
Árlista
Szobafoglalás
Slovensky Deutsch English Polski Magyarul Russian version
   
A legjobb kirándulás az Ön és gyermekei számára.
Szlovákiában kevés olyan hely van, amely annyi történelmi emlékkel dicsekedhet, mint Bártfa. A várost méltán hívják Szlovákia leggótikusabb városának. Csodálói nem csak a történészek, hanem a fiatal és idősebb generáció képviselői és gyermekes családok is. Bártfa szép és eredeti, költői és egyedi város, az itt élő emberek jellegzetes vonásaival: ... temperamentumosak és nyersek – egyúttal emberségesek és kedvesek ...olyan nyelvjárás, amelyet máshol nem hallani, emberek, akikkel máshol nem találkozhat.
 
next ...
  Design by: webové stránky na míru Copyright © 2004-2011 Privát: U Jozefa - Jozef Gibeľ, Bardejov - Miháľov.
Pačia sa Vám naše stránky, alebo máte nejaké pripomienky ? Kontaktujte nášho webmastera